Att känna sig handikappad.

_MG_1013

Enda sedan jag var 12 har jag burit glasögon eller linser. Till en början var det bara lite suddigt på långt håll och jag klarade mig med glasögon när jag skulle titta på TV eller när jag var i skolan och skulle läsa på tavlan.

Med åren har synen dessvärre blivit sämre, och jag klarar mig inte utan glasögon eller linser idag. Ett riktigt handikapp som jag helst vill leva utan. För det mesta använder jag linser, då jag inte alls känner mig bekväm i glasögon. Dels tycker jag det är bökigt och så skaver det bakom öronen. Även om linser absolut inte är ultimata de heller. Det märks när man suttit framför datorn på kontoret en hel dag. Det blir torrt i ögonen och linserna sitter inte på plats där de ska.

En dröm vore helt klart att operera. Tänk vad underbart att vakna och se helt klart. Inte behöva sträcka sig efter bågarna det första man gör på morgonen. Har googlat en hel del på sista tiden om just ögonlaser och kom in på Novius Ögonklinik. På Novius läste jag en del om ögonlaser
och tekniken har blivit mycket bättre på dem senaste åren vilket känns
tryggt, det är ju ändå en operation med laser på ens ögon som kan
kännas lite läskigt. Tänk så fantastiskt att få slippa glasögon och linser. Nån dag så. Då ska jag komma över rädslan om att operera där man faktiskt ser och bli av med mitt handikapp.

Untitled-13