Anledning till tystnaden.

0c079450d2c740b169e3a80d902b4ba2

Okej. Nu kan jag inte hålla mig längre.

Den stora anledningen till att det varit så tyst härinne beror på något alldeles särskilt. En början på ett nytt och spännande äventyr som är hemskt välkommet. Till sommaren kommer det inte längre bara vara Mannen, Räven och jag i sekelskiftesvåningen. En liten bebis kommer flytta in.

Jag är gravid!

Detta är såklart en härlig känsla. Men jag måste bara… FY bubblan vad jobbigt det kan vara.

Nu är det så olika för alla. För mig har de första veckorna varit en ren pina. Illamående, trötthet och ett ständigt ätande. Ni vet när man vaknar flera gånger om natten och är några sekunder från att somna om igen men inser att om man inte går upp och äter något, så kommer illamåendet som på beställning. Mm-m den känslan.

Räven har sömnigt gjort mig sällskap i nattvändorna i hopp om att få smaka. Jag har stint stirrat tillbaka och muttrat – du har det bra du, går upp frivilligt för lite fil. Inte alls bitter…

Har slocknat varje kväll efter jobbet och hade nog helst velat sova dagarna i ända med om det inte vore för att man måste ta sig i kragen för att vardagen ska fortskrida.

Nu går jag in i vecka 12 och hoppas innerligt att jag är en del av majoriteten vars illamående försvinner runt denna tid. Längtar efter att inte behöva kvälja så fort jag öppnar kylskåpet eller tänker på stekt mat. Att slippa stoppa huvudet i toaletten varje morgon.

Det ska bli ett sant nöje, när den dagen kommer. Jag hoppas det blir snart.

Till dess befinner jag mig i min lilla bubbla, En blandning av glädjerus och uppstötningar, och hoppas att ni kan ha överseende med de glesa besöken här.

Men alltså åh.

Tänk att en liten, liten bebis finns i magen. Kan inte riktigt förstå.

Det är värt allt illamående i världen.

12 thoughts on “Anledning till tystnaden.

 1. Jag är såååå lycklig över att jag ska bli mormor, även om det känns overkligt för mig också. Imorgon bjuder jag inte på stekt mat. Det blir gryta.
  Världens lyckligaste blivande mormor.

 2. Stort grattis!!! Va kul!!
  Och jag förstår precis vad du menar med illamåendet de första veckorna! Trust me!
  Vilken vecka är du i nu? Och har illamåendet lagt sig?

  1. Tack fina! Hoppas också innerligt att illamåendet och energin kommer tillbaka snart. Ser fram emot tiden som kommer 🙂

 3. Såg nu att du skrev vecka 12. Jag kan glädja dig med att runt vecka 14 var mitt illamående som bortblåst.. Kanske har du samma tur 😉 men grattis igen! Det är jätte spännande resa ni har framför er!

 4. Grattis!
  Så spännande tid ni har framför er, hoppas du mår bättre snart.
  Jag ska flytta och köpa nytt matbord, ditt är så fint! Är det Bjursta från Ikea? Är du nöjd med det? Tack på förhand!

  1. Tack du! Det stämmer det är ett Bjursta som till en början var i ekfaner som jag målat med Annie Sloan kalkfärg 🙂

Comments are closed.