Att landa hemma.

_MG_1627

_MG_1631

Hur mår ni?

Här har det varit migränliknande huvudvärk hela dagen. Usch usch. Inget vidare alls. Har härdat ut på jobbet med att dricka massor med vatten och försöka hålla magen mätt och belåten hela dagen. Går ju inte att ta någon huvudvärkstablett nu när man har ett gryn i magen. Så gäller bara att gilla läget antar jag.

Oerhört skönt att komma hem och landa här när denna långa dag var över.

Ni ser den tillpuffade kudden där i soffan? Den där platsen har blivit mitt tillhåll här hemma på senaste. Tycker knappt det är lönt att ens fixa till kuddarna. De ligger perfekt som de gör nu för att få en perfekt och bekväm lutning. Så de har liksom fått förbli som de är. Vilket de aldrig brukar få göra i vanliga fall. Men ja. Jag har sannerligen upptäckt många nya sidor hos mig själv under tiden som jag varit gravid. De saker som jag ständigt piffade och fixade med. De där detaljerna. De har fått lida nu när energin inte varit på topp. Jag som annars brukar kallas pedantiskt och perfektionist här hemma har istället blivit något av en slarver. Staplar disk i hon och väntar in i det sista med att dra fram dammsugarn. Mannen känner inte igen mig. Desto mindre gör jag själv det.

På något sätt är det skönt. Att slippa ha de där kraven på sig. Att allt måste vara iordning hela tiden. Vad gör väl det om det är någon dammråtta här och där? eller att köket inte är kliniskt rent? För mig har det varit sunt att få släppa lite på kontrollen och låta dammsugaren få vila nån dag extra. Lite damm är helt ärligt inte hela världen.

Att få vila och stressa ner har kommit att bli betydligt mer väsentligt än att hela tiden ha ett ordnat hem. Misstolka mig inte. Jag bryr mig fortfarande och vill inte ha det smutsigt. Bara lite mindre pedantiskt cleant.

Nu ska jag återgå till min bekväma ställning här i soffan och njuta av några avsnitt New Girl. Bara älskar den serien. Får mig alltid på gott humör.

Fin kväll till er.

4 thoughts on “Att landa hemma.

    1. Så fin du är <3 Kunde visst ta alvedon eller panodil. Då blev det genast lite bättre. Hoppas du har en skön fredag :*

    1. Inget roligt alls. Fick höra från barnmorskan att det visst går bra att ta alvedon eller panodil. HUh, Räddaren i nöden. Fin helg till dig :*

Comments are closed.