Citronträd.

_MG_1724

_MG_1721

Hur mår citronträdet?

Ni var flera som undrade över mitt citronträd och om jag lyckades hålla det vid liv inomhus. Nu har det gått flera veckor. De vita små blommorna har börjat slå ut och det doftar helt enkelt ljuvligt i köket. Man kan också se antydan till små mini mini citroner på de blommor som varit utslagna några dagar. Detta kan ju bara betyda en sak… att trädet trivs!

Jag har sett till att det får stå på en sval och ljus plats samt att det fått lite vatten varje dag. Jorden får aldrig bli torr utan ska hela tiden vara fuktig, men inte dränkt.

För er som vill lägga lite kärlek och tid på en växt, går det alltså absolut att få ett citronträd att trivas inomhus. Det gäller som sagt bara att vara konsekvent med vattnande och välja plats med omsorg.

Nu blir det att hoppa in i duschen här och sedan ta kväll.

Varm kram
C.