Gravid v.26

_MG_2745

Dagens gravidmage. Hjälp vilken kula det börjar bli ♡

Barnet är nu cirka 31 cm långt mellan huvud och fot, och väger cirka 930 gram vid veckans slut. Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Vid ljud reagerar barnet med högre puls, det börjar även reagera på beröring runt denna period.

Kulan har verkligen tagit ett skutt de senaste dagarna och den känns SÅ stor. Det trycker och spänner och känns som bebis växer mycket nu. Han sparkar och härjar mer än nånsin. Om kvällarna är det rena rama föreställningen. Kan ligga och kika på magen och se hur den guppar och böljar på alla olika håll och kanter. Så häftigt. Blir alldeles varm i inombords. 

Häromdan när jag satt i möte höll han på så pass mycket att det inte gick att dölja. Vet inte om mina kollegor la märke till det. Men jag kunde inte undgå att flina för mig själv. Det är verkligen en speciell känsla att dela sin kropp med en annan liten individ. 

Det känns så konstigt att vara så långt gången i graviditeten. På ett sätt känns det som jag aldrig gjort något annat, samtidigt som tiden sen jag plussade på stickan har gått i rasande fart. 

Tänker förmodligen ta semester veckorna innan beräknat datum, och när jag räknade i kalender insåg jag att det bara är 2,5 månader dit. ÅH. Det är en sån skräckblandad förtjusning att närma sig dagen d. Vi längtar otroligt mycket samtidigt som jag är lite nervös för vad som komma skall. Det är så många tankar som snurrar i huvudet. Om hur man kommer vara som mamma. Hur livet kommer förändras. Kanske allra mest, vem den lilla plutten i magen är. Hur han ser ut och vilka egenskaper han har. 

Det är minst sagt en spännande resa som ligger framför oss.

 Nu ska jag ta och laga mig något till middag och koppla av i soffan. Mannen är på bio med en vän, så tänker njuta av min egentid. 

Hoppas ni får en riktigt fin kväll!

STOR KRAM

One thought on “Gravid v.26

  1. Fina du <3
    Är så glad för eran skull! Ni kommer bli fantastiska föräldrar, med tanke på vilka fina människor ni är!!
    Allt kommer nog komma väldigt naturligt – precis som du alltid har varit gjort att vara mamma!
    Ser så fram emot att få träffa lillen i framtiden ;* ta hand om er.. Kram fina!

Comments are closed.