Projekt: Ny hallförvaring.

_MG_3558

_MG_3575-2

Hallen. Som just nu är ett work in progress.

Att skapa nån form av fast förvaring har sedan länge varit en stor önskan. Vi har härliga sällskapsytor och två stora sovrum. Allt i en mycket bra genomgående och ljus planlösning. Det enda som vi egentligen verkligen saknat är ett utrymme att förvara städartiklar, ytterplagg och annat som man helst vill gömma undan.

Tidigare har vi löst detta genom att ha fristående garderober inne i det andra sovrummet. När vi nu väntar en liten som ska få bo där, känns det inge vidare att samsa ett fint barnrum med ytterkläder och dammsugare. Vi har diskuterat flera lösningar på problemet. Tanken har hela tiden varit att ta yta från sovrummet (eftersom hallen är långsmal) och göra en öppning mot hallen.

Vår första plan var att göra en större öppning med skjutdörrar. Men efter mycket om och men, insåg vi att det skulle bli ett allt för stort projekt, då väggen som skulle öppnas är bärande för huset och att vi skulle behöva ta bort ett element, en välbehövlig värmekälla när man bor i ett gammalt hus från sent 1800-tal.

Vår slutgiltiga och pågående lösning. Som vi nu insett är den absolut bästa. Var att öppna upp en mindre del. En öppning som vi genom husets ritningar såg funnits sedan tidigare. Betydligt smidigare och kommer i slutändan ge mer förvaring än vad vi förväntat oss.

Så nu har mannen reglat upp nya väggar inne i kommande barnrum och håller i detta nu på med att bredspackla det nya lilla garderobsutrymmet. Båda sovrummen kommer att bredspacklas. Men det kände mannen var lite övermäktigt, så det har vi anlitat en målare till.

Nu gäller bara att finna en dörr som gör sig bra i den nya öppningen. Helst en likvärdig övriga dörrar i lägenheten.

Genom Hemfint.se tror jag minsann jag hittat just det. Bland deras sortiment av innerdörrar fann jag en dörr i massivt trä med 3 speglar till ett riktigt bra pris. Den ska bara få sig en strykning med färg så kommer den bli perfekt.

Extra bra att Hemfint har flera alternativ av bredd och höjd för att passa ens behov. De kan även måttanpassa om det är så att standardmåtten inte funkar.

Vi är alltså en bit på vägen med omvandling av hall (och nya barnkammaren) och mission dörr är löst.

Ska bli roligt att visa er det färdiga resultatet sedan!

Inlägget är skapat i samarbete med Hemfint.se