Att natta en bebis

_mg_5799

_mg_5801

Babyvakt – Philips Avent, Twistshake nappflaska, snutte från Aden&Anais och MAM napp.

Nu när lillherren i huset har hunnit bli hela 3 månader, har vi minsann börjat få rutin på nattningen. I början var varje dag inte den andra lik och vår lille bebis brydde sig inte särskilt ifall det var dag eller natt. Man fick liksom gardera sig om dagarna med att sova så fort Truls tog en lur. Det kunde ju bli en sömnlös natt.

Jag är evigt tacksam över att han nu sover mer nattetid. Numera blir det mest micronaps dagtid och sträcksova hela natten. HURRA!

Varje kväll ger jag sista målet mat inne på hans rum. Brukar ge lite mer än vanligt vid detta tillfälle så han verkligen blir proppmätt. Vi släcker ner och ser till att det är lugnt och dämpat omkring. Inte massa ljud från TV osv. Snutten är med. Denna är livsviktig. När han väl har ätit så brukar jag lägga denna vid hans ansikte. Han blir trygg av detta och brukar somna på studs. Innan han faller allt för djupt ner i sömnen så lyfter jag försiktigt över honom till hans näste i spjälsängen. Där bökar han och har sig en liten stund tills han somnar in. Då sätter jag på babyvakten och tassar försiktigt ut….

… och så har det sett ut, de senaste veckorna. Vilket funkar riktigt bra, både för bebis och för mig och mannen. Även om det är betydligt lättare för mig att natta än för mannen. Det är en riktig morsgris vi har fått. hihi.

Vanligtvis sover han från kl 18 och 6-7 h i sträck och när han vaknar vill han ha lite mat och ren blöja. Brukar gå fint att få honom att somna om igen. Ibland vill han dock inte sova själv, så då tar jag med honom in till oss där vi sover de sista timmarna.

Detta är vad som funkar för oss. Men som med allt annat är alla bebisar olika. Något som jag däremot tror väldigt mycket på är att få rutin på nattningen. Dvs att man gör likadant varje kväll. Hur man nu än väljer att göra. En ritual som din bebis med tiden känner igen och på så vis gör nattningen betydligt snabbare och enklare för oss föräldrar.

 

… och förresten får ni 20% rabatt på hela Twist Shake sortimentet med koden underminavingar20

 

One thought on “Att natta en bebis

Comments are closed.