Förbjuda raketer

Okej. Jag känner bara att jag måste ta upp detta ämne. Ett ämne som jag fått så mycket negativa erfarenheter av under de senaste åren. Raketer.

 Jag förstår verkligen inte hur detta kan vara tillåtet för gemene man i vårat avlånga land. Speciellt med tanke på hur många som far illa. 

Av flera anledningar anser jag att detta rent ut sagt bör vara olagligt. Att det strikt ska arrangeras av kommuner/städer på olika platser och förbjudas för övrigt. Så att alla ändå kan njuta av det men komma ifrån onödiga olyckor och smällar dagarna innan och efter.

Som hundägare och djurvän blir jag fullständigt ursinnig av hur det smälls på hit och dit innan och efter nyår. Det är riskfyllda promenader just kring nyår då man aldrig vet om det kommer smälla och man har en liten stackare som kämpar för sitt liv för att komma hem. Visste ni att det är ca 35 000 hundar som måste medicineras varje år för att de blir så ängsliga och får panik? Sjukt. 

En annan anledning är hur så många av oss inte vet hur raketer ska hanteras och skjuter utan minsta tanke hej villt. Förra året blev jag faktiskt riktigt rädd. När vi med vänner skulle fira in det nya året vid parken här intill. Raketer sköts mitt ur folksamlingen och åkte både på tvären och på längden. Det slutade t.om. Med att en utan oss fick en gnista i ögat. Tur i oturen. Kunde likväl ha slutat än värre. 

Ursinnig blir jag! 

Snälla tänk er för innan ni går ut och smäller.