EN HELG I OSLO. DEL 2.

Det är en trött mama denna torsdagskväll och det var det visst igår med. Jag slocknade i soffan. Så inlägget med Oslo blev ju inte av. Det kommer nu istället.

Vi bodde på Grand Hotel. Pampigt och stilfullt, som man kan förvänta sig. Låg mitt i centrala Oslo, på Karl Johans gate.

Efter middagen på Eldhuset. En liten selfie. Ny jacka från Rock’n’Blue i härlig olivgrön nyans. Varm go och fluffig. Precis som en riktigt vinterjacka ska vara. Jag fryser inte det minsta i denna.

Trappor från ovan. På varje våning hängde en mäktig lampa. Så vackert och ståtligt. Detta hotell föll mig verkligen i smaken hade både stil och komfort. Jag sov som en prinsessa bland fluffiga kuddar och täcken. En hel natt utan avbrott. Bara det liksom.

Sen så blev det söndag och det vankades hotellfrukost. Jag älskar hotellfrukostar. Men vem gör inte det? Få äta sig mer än mätt på allt som kan tänkas tillhöra ett frukostmål och så slippa göra det själv.

Miljön i restaurangen var liksom resten av hotellet mycket pampig och högt i tak. Det hängde enorma konstverk på väggarna och så var det pyntat med mycket växtlighet. Väldigt effektfullt.

nomnomnom.

Lite fler miljöbilder så ni ska förstå känslan.

Kan verkligen rekommendera detta hotell om ni ska besöka Oslo. Ett tips är att bli medlem i secret escapesDå kan ni, som vi, ha tur och få boka sviten för mindre än halva priset. tips tips.

En liten söndagens. Mätt och belåten efter lyxfrulle, redo att göra stan. Bara det att staden stänger ner helt på söndagar. Knappt livsmedels butiker har öppet liksom. Dessutom snöa det som tusan.

What to do? 

Man kan exempelvis sättas sig på en hipp bar och smutta på varm choklad…

…Eller slå sig ner på en av de tjusiga restaurangerna i hallen intill Centralstationen. (Tänk er restaurangtorget på Malmö central, fast större) I väntan på bussen hem parkerade vi oss på en restaurang som heter Olivia. Skålade för helgen som varit, bläddrade i inredningsmagasin och åt mumsig italiensk mat.

Tyvärr dog min kamera strax efter bilden ovan togs, och det blev tråkigt nog inga bilder på omgivningen. För den hade jag velat visa mer av. Väldigt snygg och smakfullt inredd restaurang. Kan också rekommenderas för den som har vägarna förbi.

Det mina fina läsare var allt jag hade att bjuda på från helgen i Oslo. Mycket mysig get-away. Få hänga med min bror och komma ur mamma-bubblan för en stund. Jag måste däremot erkänna att det var extremt skönt att komma hem också. Kan inte sticka under stolen med att jag hade separationsångest från min lille bebbe.

Möttes av ett stort pusskalas av hela familjen vid hemkomst. Det bästa som finns.