Att försöka hitta nya sovrutiner

Hej!

Hoppas ni mår bra och att ni haft en härlig helg. Här har det varit full rulle. Bokade aktiviteter parallellt med visningar på lägenheten. Pjuh. Det är inte lätt att hålla hemmet i visningsskick gång på gång med en liten hemma. Nåväl. Vi har åtminstone ett extra rent hem dessa dagar. Vilket är uppskattat hos en pedant som mig.

Jag vill prata lite om min lille godbit på bild och att hans sovrutiner. För nån vecka sedan sov han mycket oroligt om nätterna. Vaknade flera gånger om natten. Vilket inte alls är likt honom. För någon dag sedan märkte jag att det minsann var en liten tand som var påväg upp. Jag tänker att detta kanske var anledning till sömnrubbningarna. Sedan några dagar tillbaka sover han som vanligt igen, och vaknar bara ett par gånger per natt. Skönt.

En annan grej som blivit väldigt tydligt de senaste dagarna är antalet sovpass under dagen. Truls har sovit 3 pass om dagen, mellan 30 min till 1 h per gång sedan han var några månader. Nu känns det däremot som vi bör försöka rucka på detta och gå ner till två sovpass. Det blir så svårt att natta honom på kvällen numera om han har sovit 3 gånger. Han är liksom inte tillräckligt trött. Ligger och skruvar på sig, snackar och verkar inte alls ha en tanke på att sova. Det gör att det tar sååå lång tid att få honom att somna. Något som blir frustrerande både för mama och bebis. Kruxet är att få in de nya rutinerna på dagen. Han blir fortfarande trött när han vanligtvis brukar sova och det är så svårt att få honom att hålla ut lite längre.

Så jag tänkte fråga er, mina bloggisar om hur ni gör med era små.

Dela gärna med er om när ni gått från 3 till 2 sovpass och hur ni gått tillväga