Axkid Minikid bilbarnstol

Inlägget är i samarbete med Jollyroom

Truls nya bilbarnstol, en Axkid Minikid från Jollyroom, som vi har testat i lite drygt en vecka nu.

Vi har en Maxi Cosi Mobi sedan innan och i jämförelse är jag mycket positivt överraskad av Axkids stol.

Till att börja med är den betydligt nättare än Mobin och tar därmed mindre plats i bilen.

Jag har monterat stolen i främre passagerarsätet, pga att Truls inte gärna åker bil och än mindre om han blir sittande där bak där han inte ser mig. Vi har därför också satt in en iPadhållare. En riktig räddare i nöden. Bilfärden blir såå mycket lättare när man kan ha på exempelvis Babblarna.

Med Mobin så skymde stolen sidospegeln på bilen men med Minikid så kan jag se i spegeln utan problem. Vilket såklart är ett stort plus.

Precis som med Mobin kan man justera hur upprätt barnet sitter och Axkid har också ett nackskydd som, enligt mitt tycke, lämpar sig bättre för ett mindre barn.

Vi är supernöjda med Axkid Minikid och kan varmt rekommendera denna bakåtvända bilbarnstol. Som dessutom fått en utmärkelse i BÄST I TEST.

Vill ni ha lite mer info så kommer här en beskrivning hämtat från Jollyroom.

Axkid Minikid är en säker bakåtvänd bilbarnstol med god komfort i både små och stora bilar. Stolen tar mycket liten plats och är enkel att montera. Minikid är testad och godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04.

Minikid kan monteras uppe i sätet för de allra minsta barnen. Stolen är försedd med ett långt stödben och självspännande förankringsband som gör monteringen enkel. Montera och vicka på stolen tills den sitter stadigt. Med stolens främre justerbara ben ställs stolens lutning in så att den passar ditt barn. Minikid är försetdd med ett nackstöd som anpassar sig efter barnets längd. Nackstödet är försett med bromsfunktion för ökad komfort för de minsta barnen.

Stolen kan användas bakåtvänd för barn mellan 9–25 kg med bilens trepunktsbälte.

– Plusgodkänd
– Montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte
– Automatiskt nackskydd kopplat till internbälte ställer in nackstödet efter barnets längd
– Unik “vick”-funktion gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte
– Höga sidoskydd ger mycket hög säkerhet vid sidokollision
– Generöst tilltagen längd på stödbenet för montering i alla typer av fordon. Fem lutningslägen
– Maskintvättbar klädsel i 30°C

Axkid Minikid fick utmärkelsen “Bästa prisvärde” i Bäst-i-tests stora test av bilbarnstolar 2016, med kommentaren “Rymlig, prisvärd och bekväm för barnet”. Läs mer på Bäst-i-test.se!

Ni finner stolen HÄR
och iPadhållaren HÄR