MAMMAS GODA

På efterfrågan kommer här recept Mammas snabba västerbottenpaj (eller vegetarisk pizza som jag kallade det)

Supersnabb och smidig latmanspaj som inte kräver mycket jobb eller förberedelser. (Ostkrämen går att göra några dagar i förväg).

Ingredienser

1 dl ricotta ost
1 ägg
1dl finriven västerbottenost
1 krm salt
0,5 krm nymald svartpeppar
1 rulle kyld smördeg
1 msk olivolja
1-2 dl skivade små tomater (gärna i olika storlekar och färger)

Till servering

Olivolja
1 dl finstrimlad salladslök
0,5 dl hackade örter (t.ex. persilja och gräslök)

Gör såhär

1. Sätt på ugnen på 225 grader
2. Blanda ihop ricotta, ägg och västerbottenost till en slät kräm. Salta och peppra.
3. Rulla ut smördegen  på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga botten med gaffel och pensla med olja runt kanterna. Bred på västerbottenskrämen.
4. Skiva tomater tunt och lägg på pajen
5. Grädda 20-25 min i mitten av ugnen till fin färg och smördegen har puffat upp på kanterna.
6. Ringla över god olivolja på pajen och strössla över salladslök och örter vid servering. Dra gärna några varv med svartpepparkvarnen över pajen innan du serverar den.