Petit Chérie Lively

Truls och jag har de senaste veckorna fått testa en sprillans ny vagn på marknaden. Petite Chérie nya kombivagn LIVELY. Vi har främst använt vår Stokke Trailz sedan Truls föddes och så har vi även en Babyzen YOYO+ som mindre/resevagn (Så mina erfarenheter av vagnen från Petite Chérie kommer därmed att ha viss betoning på vilka vagnar jag har använt sedan tidigare).

Petite Chérie Lively är en kombivagn, med sitt- och liggdel i ett. Sitsen är vändbar, har avtagbar frontbygel, och en stor sufflett med extra skärm framtill. Vagnen har fumpunktsbälte och justerbart rygg- och fotstöd. Chassits fyra hjul är alla luftfyllda, och alliminiumramen är robust och i en snygg stilren design. Luftpump till hjulen medföljer. Till Lively medföljer dessutom bilstolsadapter till Maxi-Cosis babyskydd, så att du enkelt flyttar mellan barnvagn och bil.

Jollyroom

Något som verkligen varit mycket positivt med Stokke Trailz är dess stora luftfyllda däck. Liksom Stokke har Petite Chérie Lively också det. Vilket gör att komforten för bebis blir mycket bra, och vagnen rullar fint även på lite ojämnare underlag.  Stort plus för medföljande pump. Den lyxen fick vi minsann inte, med flera tusen dyrare, Stokke Trailz.

Hela grejen med Petite Chérie Lively är, enligt mig, att vagnen kommer med sitt- och liggdel i ett. Rent krasst använder man oftast liggdelen i max 6 månader. Sedan brukar bebis inte tycka det är särskilt kul att ligga ner och inte kunna se vad som försiggår runtomkring. Därför tycker jag det är genialiskt att ta fram en vagn som har både och. Snällare för plånboken och spar på förvaringsutrymme (Om/när liggdelen ska vänta på nästa barn). Visst brister det lite på komforten och stabiliteten att ha 2-i-1.  Särskilt gällande liggdelen. Där ligger denna vagnen i lä, i jämförelse med Stokke Trailz liggdel, som är Stor, ombonad och stabil. Om flexibiliteten väger upp komforten är en smaksak. I slutändan är det sittdelen som kommer användas längst. Sittdelen på Petite Chérie Lively är både snygg och praktisk. Nätt med stilfull design. Älskar läderapplikationerna. Suveränt med justerbart fotstöd. Många vagnar som inte har det, och då växer bebis ganska snabbt ur sin vagn. Anser även att storleken är bra. Inte för stor och inte för liten. Fick en liten chock när vår Stokke Trailz skulle in i bilen. Den är S Å stor. Underbart när den inte transporteras, men annars, inte så kul. Petite Chérie Lively fälls enkelt ihop till ett litet paket som lätt får plats i bilen, utan att ta upp hela bagageutrymmet.

Kort och gott anser jag att Petite Chérie Lively möter de flesta kriterier på vad en bra vagn bör ha. Som grädden på moset får du en mycket snygg vagn, i antingen svart eller gråmelerad klädsel, med en supersmart 2-i-1 lösning. Funderar ni på ny vagn, bör ni absolut slänga ett öga på denna.

Ni finner den HÄR.

Inlägget är i samarbete med Jollyroom