Ett mentalt avstamp

Tänk att det där lilla knytet idag börjar förskolan. Det är så väldigt svårt att förstå att det lilla spädbarnet där i sängen är samma människa som idag. Att ha blivit förälder är omvälvande och livet vänds upp och ner. Det händer så mycket på så kort tid att man helt enkelt inte hänger med. Man umgås intensivt och tid och rum är så distanserat från den verklighet man då lever i. En verklighet där bara det lilla knytet existerar. Efter en tid gör sig omvärlden påmind och man ställer sakta men säkert om från sin lilla bubbla till en vardag där det ska finnas plats för massa annat också. Då och då stannar man upp och fasas över hur snabbt tiden kan gå, och hur mycket som har hänt med den lilla människan. På det viset har snart 17 månader passerat och jag finner mig än en gång i ett mentalt tidsligt avstamp. Min lille bebis ska börja förskolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *